Επιστροφή
Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου 2021 16:35
Πουρές πατάτας με τσένταρ


Υλικά

1,2 κιλά πατάτες
1 έως 1-1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
3 κ. σ. βούτυρο
1 κ. γλ. αλάτι
3 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, καλύψτε με νερό, κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήστε να πάρουν μια βράση.
Βήμα 2
Μειώστε τη θερμότητα, αφαιρέστε το καπάκι και αφήστε να βράσουν για 15- 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το αλάτι μέχρι να λιώσει το βούτυρο, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Βήμα 4
Σουρώστε τις πατάτες, τοποθετήστε στην κατσαρόλα και πολτοποιήστε σε πουρέ προσθέτοντας σταδιακά το μείγμα κρέμας. Προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε.

newsbeast.gr