Επιστροφή
Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 11:00
Κινέζικη σαλάτα με μανταρίνι


Υλικά

3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαρούλι Romaine ή iceberg
2 φλ. τσαγιού κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
2 φλ. τσαγιού κομματάκια κοτόπουλο
1/2 φλ. τσαγιού μανταρίνια
1 πακέτο στιγμιαίο ράμεν, θρυμματισμένο
1/2 κ. γλ. καρότο ψιλοκομμένο
1/3 κ. γλ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1/4 κ. γλ. αμύγδαλα σε φέτες
Για το ντρέσινγκ: 3 κ. σ. ξύδι από κρασί ρυζιού, 2 κ. σ. μέλι, 1 κ. σ. σησαμέλαιο, 1 κ. σ. σάλτσα hoisin, 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας, 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο τζίντζερ, 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη, 1/4 κ. γλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το μαρούλι, το κόκκινο λάχανο, το κοτόπουλο, τα μανταρίνια, τα θρυμματισμένα ζυμαρικά ράμεν, τα καρότα, τα πράσινα κρεμμυδάκια και τα αμύγδαλα σε φέτες.
Βήμα 2
Φτιάξτε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ξύδι, το μέλι, το σησαμέλαιο, τη σάλτσα hoisin, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ και το σκόρδο.
Βήμα 3
Ρίξτε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί.
Βήμα 4
Πριν σερβίρετε, περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.

newsbeast.gr