Ελληνικά
English  French German Greek Italian Portuguese Russian Spanish

το καλυτερο φαγητο : ΜΑΤΑΛΩΝ

Petra & Votsalo

Ελληνική κουζίνα
Petra & Votsalo
 ΠεριφέρειαΚΡΗΤΗΣ
 ΝομόςΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
 ΔήμοςΦΑΙΣΤΟΥ
 ΠόληΜΑΤΑΛΩΝ
 Email petravotsalo@gmail.com
 ΔιεύθυνσηMatala
 ΤΚ70200
 Τηλέφωνο2892045361
 Φαχ2892045361
 Web sitefacebook.com/PetraVotsalo
Σε απόσταση μόλις 65 χιλιομέτρων από την πόλη του Ηρακλείου στη Νότια Κρήτη βρίσκεται το παραθαλάσσιο χωριό Μάταλα.
Τα Μάταλα έγιναν διάσημα όταν τη δεκαετία του 1960 έφτασαν εδώ χίπις από όλο τον κόσμο για να ζήσουν στις περίφημες σπηλιές των Ματάλων που βρίσκονται δίπλα στην παραλία.




The night is a starry dome
and they're playin' that scratchy rock and roll
beneath the Matala Moon

Κάπως έτσι περιγράφει τον ουρανό στα Μάταλα το τραγούδι "Carey" της Joni Mitchell.

Τότε που μια μεγάλη παρέα καλλιτεχνών, ανάμεσά τους η Τζάνις Τζόπλιν, η Τζόαν Μπαέζ, ο Μπομπ Ντύλαν, περνούσαν τις ημέρες και τις νύχτες τους κάτω από τον Κρητικό ουρανό, στο όμορφο ψαροχώρι Μάταλα.
Σήμερα τα παιδιά των λουλουδιών δεν μένουν πιά στα Μάταλα, αλλά έχουν δώσει τη θέση τους σε χιλιάδες τουρίστες από όλον τον κόσμο που έρχονται εδώ για να δουν ένα θρυλικό μέρος και να γευτούν κάτι από την γοητεία του παρελθόντος.
Μάταλα ένα ασφαλές φυσικό λιμάνι στον κόλπο της Μεσσαράς, που καλύπτεται από ένα στρώμα από άμμο και βότσαλα.
Μετά από μια μέρα στην παραλία ή την εξερεύνηση του χωριού μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα πέρα από το Λιβυκό πέλαγος, κοιτάζοντας έξω, προς τα νησιά Παξιμάδια, ενώ ο αέρας θα φυσά καυτός και αμμώδης από την Αφρική στο εστιατόριο Πέτρα & Βότσαλο… στη θέση του οποίου βρισκόταν το θρυλικό Mermaid café… που πέρασε στην άλλη γενιά με ιδιοκτήτη τον φιλόξενο Χάρη Κυπράκη…. όπου με πολύ αγάπη και μεράκι προσπαθεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό κρατώντας σταθερά τις παραδοσιακές αξίες.



Εστιατόριο Πέτρα και βότσαλο ένα εστιατόριο μια ιστορία… εδώ θα φάτε σίγουρα καλό φρέσκο φαγητό, καλά μαγειρεμένο με εξαιρετική Ελληνική κουζίνα.
Η καταπληκτική ατμόσφαιρα, η μοναδική ενέργεια της περιοχής, η φιλική, γρήγορη και ποιοτική εξυπηρέτηση και οι εξαιρετικές γεύσεις καθιστούν το εστιατόριο Πέτρα & Βότσαλο την τέλεια επιλογή για το γεύμα ή το δείπνο σας Χειμώνα καλοκαίρι…
Στο εστιατόριο Πέτρα και βότσαλο μπορείτε επίσης να συνδυάσετε το φαγητό σας διασκεδάζοντας με μοναδικές live εκδηλώσεις που ο κος Χάρης Κυπράκης διοργανώνει αποκλειστικά για εσάς.