Επιστροφή
Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 10:50
Κοτόπουλο με κολοκύθα και μανιτάρια


Υλικά

4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
8 μπούτια κοτόπουλου
2 κ. σ. αλεύρι
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
300 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε χοντρές φέτες
700 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη, ξεσποριασμένη, κομμένη σε κύβους
1 κ. σ. πάπρικα
1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
Ψιλοκομμένο μαϊντανό, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σοτάρετε το μπέικον σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Τοποθετήστε το κοτόπουλο και το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε, τινάζοντας το περίσσευμα. Ζεστάνετε το λάδι στο τηγάνι, προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε, σε 2 δόσεις για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Βήμα 3
Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μία γάστρα με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, την κολοκύθα, την πάπρικα και τον ζωμό, προσθέστε το μπέικον, καλύψτε και μαγειρέψτε για 4 ώρες σε δυνατή θερμοκρασία (ή 6 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία) ή μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει.
Βήμα 4
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στο μείγμα του κοτόπουλου, πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε.

newsbeast.gr