Επιστροφή
Παρασκευή 03 Σεπτεμβρίου 2021 13:50
Γιουβέτσι με χταπόδι


Νέα νόστιμο φαγητό από του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

1 κιλό χταπόδι
3-4 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
φλούδες λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
1 κ.σ. ξίδι
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. μαραθόσπορο, προαιρετικά
500 γρ. κριθαράκι, μέτριο
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κύβο λαχανικών
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1300 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

ξύσμα λεμονιού
λεμόνι
μαϊντανό
πιπέρι
ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, τις φλούδες λεμονιού, το ξίδι, 500 γρ. από το νερό και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 50-60 λεπτά. Για κάθε 200 γρ. μεγαλύτερο χταπόδι βράζουμε επιπλέον 10 λεπτά.
Σουρώνουμε και κρατάμε το νερό. Αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον μαραθόσπορο, το κριθαράκι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Βάζουμε το νερό από το χταπόδι, τον πελτέ, την ντομάτα, τον κύβο, τη ζάχαρη, 800 γρ. από το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 12-15 λεπτά.
Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και σερβίρουμε το κριθαράκι με ξύσμα και φέτες λεμονιού, μαϊντανό, πιπέρι και ελαιόλαδο.

ourlife.gr