Επιστροφή
Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 15:55
Αφράτο κέικ με φρέσκα ροδάκινα χωρίς βούτυρο


Φανταστικό κέικ με άρωμα και γεύση ροδάκινου...και κανένας δεν θα μπορεί να του αντισταθεί.

Υλικά

200 γρ. αλεύρι τύπου

100 γρ. ζάχαρη

1 φακελάκι μαγιά

4 ροδάκινα

Μέντα για γεύση

200 γραμμάρια γιαούρτι

2 αυγά

50 γρ. λάδι σπόρου καλαμποκιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε έναν αφρό. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το λάδι και ανακατεύουμε ξανά.

Ύστερα ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το λάδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενής ζύμη.

Χτυπάμε στο μίξερ δυο ροδάκινα με τη μέντα και ρίχνουμε το μίγμα στη ζύμη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί.

Κόβουμε τα υπόλοιπα ροδάκινα σε φέτες και τα βάζουμε στην επιφάνεια της ζύμης. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

jenny.gr