Επιστροφή
Τρίτη 11 Μαΐου 2021 13:00
Εύκολη συνταγή: Ραβδάκια στριφτά με γεύση πίτσας, pizza twists


Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας σε θερμοκρασία δωματίου
¼ φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας (κατά προτίμηση σπιτική)
¾ φλιτζανιού τριμμένη μοτσαρέλα (χωρίς πολλά υγρά) ή μίγμα τυριών που λιώνουν
1 κρόκο αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού νερό
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
¼ φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα


Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C και στρώστε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε με τη βοήθεια του πλάστη, τα φύλλα της σφολιάτας σε δύο ομοιόμορφα και ίσια ορθογώνια.
Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στο ένα φύλλο σφολιάτας αφήνοντας ένα περιθώριο κενό γύρω στο 1 εκατοστό.
Πασπαλίστε με την τριμμένη μοτσαρέλα ή το μίγμα τυριών και σκεπάστε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας. Σε ένα μικρό μπολάκι, χτυπήστε τον κρόκο του αυγού με το νερό και με ένα πινέλο αλείψτε απαλά την επιφάνεια της ζύμης.
Πασπαλίστε με την ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου και την τριμμένη παρμεζάνα. Κόψτε το φύλλο κάθετα σε 9 μακριές λωρίδες και στη συνέχεια κόψτε 2 φορές οριζόντια έτσι ώστε να δημιουργήσετε 27 μικρά ραβδάκια.
Στρίψτε απαλά κάθε ραβδί, κρατώντας και τα δύο φύλλα μαζί και απλώστε τα στο ταψί. Τέλος, ψήστε τα σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει η σφολιάτα και να ροδίσουν.

Συμβουλή

Μπορείτε να φτιάξετε τα pizza twists με ζύμη πίτσας (σπιτική ή έτοιμη) και να τα γεμίσετε με ότι επιθυμείτε όπως, πιπεριές, μανιτάρια, λουκάνικο, κοτόπουλο, σπανάκι, ζαμπόν, πεπερόνι, έτοιμο μαγειρεμένο κιμά, διαφορετικά είδη τυριών και είδη σάλτσας π.χ. πέστο και αλα κρεμ.

ourlife.gr