Επιστροφή
Τρίτη 01 Φεβρουαρίου 2022 11:00
Σπιτική μαρμελάδα αχλάδι


Υλικά

8 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα ή χοντροαλεσμένα αχλάδια
4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ. γλ. κανέλα
1/4 κ. γλ. τριμμένο γαρύφαλλο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και αφήστε να πάρουν μια βράση.
Βήμα 2
Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, ακάλυπτα, μέχρι να πήξει η μαρμελάδα, για 1-1/2 με 2 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Βήμα 3
Ανακατεύετε πιο συχνά καθώς το μείγμα πήζει.
Βήμα 4
Αποσύρετε από τη φωτιά,απομακρύνετε με μία κουτάλα τον αφρό και τοποθετήστε τη μαρμελάδα σε ζεστά, αποστειρωμένα γυάλινα βάζα, αφήνοντας ένα μικρό κενό.
Βήμα 5
Κλείστε με τα καπάκια τους και τοποθετήστε σε κατσαρόλα με βραστό νερό για 10 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ακόμη και εκτός ψυγείου.

newsbeast.gr