Επιστροφή
Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 11:15
Cupcakes με χριστουγεννιάτικο δέντρο


Υλικά

150 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
1 κ. γλ. πάστα βανίλιας
175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Βρώσιμη χρυσή σκόνη ή σπρέι
Βρώσιμες μπάλες ζάχαρης, μίνι χρωματιστά σοκολατάκια, διάφορα πολύχρωμα πασπαλίσματα (για τα στολίδια)
Για τη βουτυρόκρεμα: 300 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο, 500 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, 1 κ. γλ. πάστα βανίλιας, πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και στρώστε μια φόρμα για μάφιν με 12 θέσεις με χάρτινες θήκες.
Βήμα 2
Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ένα μίξερ μέχρι να γίνουν ένα ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια μαζί με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι (για να μειώσετε τον κίνδυνο να σπάσει το μείγμα) και χτυπήστε ξανά.
Βήμα 3
Κοσκινίστε το υπόλοιπο αλεύρι μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να μην φαίνονται ραβδώσεις αλευριού, προσέχοντας να μην το παραχτυπήσετε.
Βήμα 4
Μοιράστε το μείγμα στις θήκες, φροντίζοντας να είναι όλες τουλάχιστον μισογεμάτες. Ψήστε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 12- 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν στη φόρμα για 5 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Βήμα 5
Για να φτιάξετε τη βουτυρόκρεμα, ανακατέψτε αργά το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ με μίξερ χειρός. Μόλις ενωθούν καλά, χτυπήστε για τουλάχιστον 5 λεπτά ακόμη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέστε το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, λίγο- λίγο, μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή απόχρωση.
Βήμα 6
Βάλτε τη βουτυρόκρεμα σε μια σακούλα με ακροφύσιο αστέρι. Στροβιλίστε τη βουτυρόκρεμα πάνω από τα κρύα cupcakes, σε σχήμα κώνου.
Βήμα 7
Διακοσμήστε με μπάλες ζάχαρης, πασπαλίσματα ή διάφορα βρώσιμα «στολίδια».

newsbeast.gr