Ελληνικά
English  French German Greek Italian Portuguese Russian Spanish

το καλυτερο φαγητο : ΠΛΑΚΑΣ

Giorgos - Giovannis

Ψαροταβέρνες
Giorgos - Giovannis
 ΠεριφέρειαΚΡΗΤΗΣ
 ΝομόςΛΑΣΙΘΙΟΥ
 ΔήμοςΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 ΠόληΠΛΑΚΑΣ
 Email info@giorgos-plaka.gr
 ΔιεύθυνσηPlaka
 ΤΚ72053
 Τηλέφωνο2841041353
 Φαχ
 Web sitegiorgos-plaka.gr
Η Πλάκα είναι ένας μικρό χωριό που βρίσκεται περίπου 16 χλμ βόρεια από τον Άγιο Νικόλαο και μόλις 5 χλμ από την Ελούντα.

Πρόκειται για ένα ήσυχο οικισμό με μικρά αλλά και μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία.  Οι παραλίες της είναι μικρές χωρίς κόσμο και μερικές φορές πιο ευχάριστες απ' αυτές της Ελούντας. Η ακτή είναι βοτσαλωτή και τα νερά πεντακάθαρα!

Το χωριό της Πλάκας είναι από τα πιο γραφικά μέρη της Κρήτης, με το νησί της Σπιναλόγκας καταμεσίς της θάλασσας να κλέβει την παράσταση και τις εντυπώσεις.

Τα καραβάκια πάνε και έρχονται μεταφέροντας τους επισκέπτες στο νησί των λεπρών που το 1903 στην Κρήτη ιδρύθηκε Λεπροκομείο για την απομόνωση όσων έπασχαν από τη νόσο του Χάνσεν από τον υγιή πληθυσμό.


Εάν θέλετε να απολαύσετε ακόμη…!!!  περισσότερο αυτό το μαγευτικό σκηνικό, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από τη συνοδεία ενός εξαίσιου γεύματος.

Απέναντι από το «διάσημο» νησάκι της  Σπιναλόγκας βρίσκεται η παραδοσιακή ψαροταβέρνα του Γιώργου (γνωστή επίσης και σαν Τζιοβάνι), όπου μπορείς να βρεις ολόφρεσκο ψάρι, λαχταριστά θαλασσινά  και εξαιρετικές σπεσιαλιτέ σε ένα καταπληκτικό ρομαντικό περιβάλλον με πολύ φιλόξενους ανθρώπους.


Ένα ειδυλλιακό μέρος, πάνω στα βράχια της Πλάκας, δίπλα στο μικρό λιμανάκι, με θέα το νησί της Σπιναλόγκας.

Την ψαροταβέρνα του Γιώργου επισκέπτονται συχνά διασημότητες, όπως η Lady Gaga, ο Dolce Cabana και πολλοί άλλοι.

Επίσης για σχεδόν 2 χρόνια, φιλοξενούσε το συνεργείο και τους ηθοποιούς της γνωστής τηλεοπτικής σειράς " Το Νησί", εμπνευσμένο από το βιβλίο της βραβευμένης Victoria Hislop.

Πρόκειται για μια από τις πιο παλιές και ιστορικές ταβέρνες της Πλάκας με πάνω από 40 χρόνια παρουσίας στην περιοχή.

Από τα δίχτυα του καπετάν Σούτη και απευθείας στο πιάτο σου παίρνουν... θέση ολόφρεσκα και λαχταριστά!  Φαγκρί, μπαρμπούνι, αστακός και πλήθος ακόμη ξεχωριστών ψαριών και θαλασσινών που εγγυώνται πως εδώ θα φας πραγματικά καλά.

Σε έναν χώρο που παραπέμπει και μυρίζει... θάλασσα, μην χάσεις την ευκαιρία να γευτείς και να μαγευτείς…!!!!!!