Ελληνικά
English  French German Greek Italian Portuguese Russian Spanish

το καλυτερο φαγητο : ΣΙΒΑ

Vafis Aposperida

Παραδοσιακή κουζίνα
Vafis Aposperida
 ΠεριφέρειαΚΡΗΤΗΣ
 ΝομόςΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
 ΔήμοςΦΑΙΣΤΟΥ
 ΠόληΣΙΒΑ
 Email info@vafis-restaurant.gr
 ΔιεύθυνσηSivas
 ΤΚ70200
 Τηλέφωνο2892042828, 2892042614
 Φαχ28920 42057
 Web sitevafis-restaurant.gr
Το Xωριό Σίβας είναι ένα μικρό, γραφικό και συνάμα παραδοσιακό χωριό στο νομό Ηρακλείου.
Η ιστορία του χωριού Σίβα που χάνεται στα βάθη των αιώνων, μέσα στα στενά σοκάκια και ανάμεσα σε σπίτια που έχουν δεχθεί επιρροές από τη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική.
Χωριό με ιδιαίτερη αισθητική και προσωπικότητα.
Στην πρώτη κιόλας βόλτα στο πανέμορφο αυτό χωριό θα συναντήσετε όμορφα λιθόκτιστα σπίτια με πολλά σκαλισμένα οικόσημα και ωραίες καμαρωτές πόρτες.
Η βόλτα στα αξιοθέατα του χωριού πρέπει να ξεκινήσει από την πλατεία, όπου δεσπόζει το παλιό κτίριο του Δημοτικού σχολείου που κτίστηκε στα 1864. Δίπλα στο Δημοτικό σχολείο και κτισμένη την ίδια εποχή είναι η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, αφιερωμένη στη μνήμη της αποτομής της κεφαλής του Ιωάννη του Πρόδρομου που τιμάται στις 29 Αυγούστου. με εκδηλώσεις και παραδοσιακό γλέντι
Πάνω σε αυτή την πλατεία το 1993 άνοιξε και η παραδοσιακή κρητική ταβέρνα Βάφης Αποσπερίδα.

Θέλει μεράκι κι όρεξη και μια καρδιά μεγάλη, να κάμεις την ταβέρνα σου να μην υπάρχει άλλη!
Αυτή η κρητική μαντινάδα χαρακτηρίζει τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας κο Γιώργο Βάφη που με πολύ αγάπη, και μεράκι έχει δημιουργήσει ένα γνήσιο παραδοσιακό φιλόξενο χώρο που έχει γίνει σημείο συνάντησης για μερακλήδες και καλοφαγάδες.
Στην ταβέρνα βάφης αποσπερίδα θα βρείτε όλα τα καλούδια της κρήτης ανάλογα με την εποχή και παραδοσιακά μαγειρεμένα όπως αρμόζει στις παραδοσιακές αξίες της περιοχής.
Η παραδοσιακή κρητική κουζίνα και οι εμπνευσμένες συνταγές συνθέτουν ένα αψεγάδιαστο παραδοσιακό μενού που το μυστικό της γαστρονομικής του επιτυχίας και απόλαυσης οφείλεται στην ποιότητα της πρώτης ύλης.
Με την προσωπική του ακούραστη συμβολή και ενέργεια σε καθημερινή βάση ο κ γιωργος βάφης διατηρεί και καλλιεργεί τους δικούς του κήπους για τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, το κρασί και τη ρακί.
Σε ένα σύγχρονο ελαιουργείο οι ελιές ακολουθούν το σωστό και ποιοτικό δρόμο επεξεργασίας προκειμένου το ελαιόλαδο να έρθει ατόφιο και αυθεντικό σε όλο του το μεγαλείο στα πιάτα της ταβέρνας βάφης αποσπερίδα.
Επίσης τα κρέατα είναι δικιά τους παραγωγή που προέρχονται από την ιδιόκτητη παραδοσιακή κρητική φάρμα, που εκτρέφει όλα τα ζώα ελεύθερα, σε απόλυτα φυσικό περιβάλλον, υπό άριστες βιοκλιματικές συνθήκες, με ήλιο, πράσινο και καθαρό αέρα. Αυτό όμως που μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα ήταν ότι ακόμα και τα αυγά που χρησιμοποιεί η ταβέρνα προέρχονται από κότες που βιολογικά εκτρέφονται αποκλειστικά από τα χέρια του κου Γιώργου βάφη
Το χειμώνα στην ταβέρνα βάφης αποσπερίδα μπορείτε να περάσετε αξέχαστες βραδιές σε ένα χώρο ζεστό και φιλόξενο με πολύ καλό φαγητό, καλό κρασί και τη ζεστασιά από το τζάκι.
Τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το φαγητό σας κάτω από το φώς του φεγγαριού και τη λάμψη των αστεριών σε ένα ιδιαίτερο χώρο στην πλατεία του χωριού με θέα τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, όπου και μαγειρεύονται όλα τα φαγητά...