Επιστροφή
Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 19:51
Γαύρος τηγανητός


Υλικά

500 γρ. γαύρο, καθαρισμένο
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Λάδι για το τηγάνισμα
Φρέσκο λεμόνι για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Αφού πλύνετε καλά τον γαύρο, στρώστε τον σε ένα πιάτο και πατήστε τον ελαφρά με χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε τυχόν υπόλοιπα υγρά.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο πιάτο, ανακατέψτε το αλεύρι με αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3
Κυλίστε τον γαύρο στο μείγμα αλευριού, εξασφαλίζοντας ότι καλύπτεται καλά από όλες τις πλευρές.
Βήμα 4
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία.
Βήμα 5
Τηγανίστε τον γαύρο για περίπου 3- 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Βήμα 6
Βγάλτε τον γαύρο και αφήστε τον σε χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια λαδιού.
Βήμα 7
Σερβίρετε τον τηγανητό γαύρο με φρέσκο λεμόνι και άλλα αγαπημένα σας συνοδευτικά 

newsbeast.gr